Debat | De Duitse verkiezingen: Merkel opnieuw aan zet?
Serie EUforum project

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 5 september 2017 om 19:30 uur
Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
Informatie: Meer informatie via www.humanityhouse.org
Toegang: Gratis (reserveren via de website)
Debat | De Duitse verkiezingen: Merkel opnieuw aan zet?
© European People’s Party

Op 24 september gaat de Duitse bevolking naar de stembus. Wordt Angela Merkel voor de vierde keer tot bondskanselier gekozen? Derde bijeenkomst binnen de reeks EUforum project van Instituut Clingendael in samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken.

 

De verkiezingscampagne spitst zich toe op het “wir schaffen das” van Merkel. Maar staan de kiezers nog achter het migratiebeleid van de huidige regering? Of gaat bijvoorbeeld de rechts-populistische Alternative für Deutschland nog voor een verrassing zorgen? En mocht Merkel inderdaad winnen, wat betekent dat dan voor de Europese Unie? Leidt winst tot een heropleving van de Frans-Duitse as en een nieuwe lente voor de EU? En welke rol kan Nederland hierin spelen? 

Over de sprekers
Hanco Jürgens is wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). Hij is coördinator van het DIA-Graduiertenkolleg, coördinator van de master Duitslandstudies aan de UvA en een veelgevraagd commentator over Duitsland.

Adriaan Schout is coördinator van het Europa-intern programma bij Instituut Clingendael, expert op het terrein van de Europese integratie en het Nederlands EU-beleid en een veelgevraagd commentator over de Europese Unie.

Monika Sie Dhian Ho, directeur van Instituut Clingendael, zal deze avond modereren.

Meer informatie via Humanity House en het Facebook-evenement.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger