Webquest Leven in de Bondsrepubliek
1961 - 1972

Webquest Leven in de Bondsrepubliek

Wat eraan vooraf ging:

We volgen de familie Maier door de Duitse geschiedenis van de twintigste eeuw. Johannes en Matthias Maier zijn tweelingbroers. Zij groeien voor de oorlog op in Dresden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kiezen ze allebei een andere kant: Matthias is een overtuigd aanhanger van het nationaalsocialisme; Johannes moet daar niets van weten. In 1949 wordt Duitsland officieel in twee landen verdeeld, de Bondsrepubliek onder toezicht van de Verenigde Staten en de communistische DDR onder toezicht van de Sovjet-Unie. Johannes Maier woont in Oost-Berlijn en is lid van de communistische partij, de SED. Johannes tweelingbroer Matthias woont in West-Duitsland, waar hij een goede baan heeft. De broers hebben zelden contact met elkaar. In dit hoofdstuk volgen we het leven van Matthias in de Bondsrepubliek.

 

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd. 

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger