Webquest Leven in de DDR
1949-1961

Webquest Leven in de DDR

Wat eraan vooraf ging:

We volgen de familie Maier door de Duitse geschiedenis van de twintigte eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog is Johannes weer herenigd met zijn moeder Martha in hun geboortestad Dresden. Vader Franz heeft het bombardement van Dresden niet overleefd. In 1949 valt Duitsland uiteen: in de kapitalistische, democratische Bondsrepubliek en de communistische DDR. Johannes Maier woont in Oost-Berlijn, is lid van de communistische partij de SED en werkt voor de partijkrant "Neues Deutschland". Johannes’ tweelingbroer Matthias woont in West-Duitsland. De broers hebben zelden contact met elkaar. In dit hoofdstuk volgen we het leven van Johannes in de DDR.

 

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd. 

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger