Webquest Het Derde Rijk
1933 - 1938

Webquest Het Derde Rijk

Dit verhaal speelt zich af in het Duitsland van de twintigste eeuw. Het is het verhaal van de familie Maier: Franz, die gevochten heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn vrouw Martha en hun twee zoons Johannes en Matthias. De familie Maier woont in Dresden, een stad in het Oosten van Duitsland.

De familie beleeft zware en onrustige tijden. Duitsland is hard getroffen door de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de economische crisis. In 1933 weet Adolf Hitler aan de macht te komen, hij is benoemd tot rijkskanselier. Franz vindt dit goed nieuws, hij is namelijk een aanhanger van de partij van Hitler, de NSDAP (Duits: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei).

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd. 

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger