Momentaufnahme 6

Eén keer per jaar verschijnt een Momentaufnahme: een poster voor in uw lokaal van een mooie Duitsland-gerelateerde foto. 

Deze keer staan de Duitse Bondsdagverkiezingen van 24 september centraal. Blijft Angela Merkel kanselier en met welke andere partij zal zij dan regeren? Of kan Martin Schulz toch nog voor een verrassing zorgen? De Duitse verkiezingen zullen in de hele wereld met spanning bekeken worden. De bondskanselier neemt immers in het ‘tijdperk Trump’ en na de Brexit een belangrijke plek in op het politieke wereldtoneel. En Nederland zal als klein buurland hoe dan ook bijzonder veel te maken hebben met de Duitse partners. Redenen genoeg om met de leerlingen deze verkiezingen te bespreken.

Lesstarter

Bij iedere poster formuleren wij enkele vragen. Zo kunt u aan de hand van de poster kort uw les starten. Bij deze poster:

  1. Welke Duitse partijen ken je?   
  2. Bekijk de poster: Waar zouden de afkortingen in de partijnamen voor kunnen staan?
  3. Met welke Nederlandse partijen kun je de partijen het beste vergelijken?
  4. Probeer de slogans van de posters te vertalen naar het Nederlands. Wat vind je van de slogans die je op de posters ziet?
  5. Op welke partij zou jij stemmen? Waarom? Op welke partij zou jij absoluut niet stemmen? Waarom niet?
  6. Huiswerkopdracht: Kies met een groepje van 4-5 leerlingen een partij en zoek extra informatie over de standpunten van deze partij. Maak samen een nieuwe partijposter voor deze partij. Kies 1 duidelijk symbool en één heldere tekstboodschap. Presenteer de poster aan je klasgenoten. Welke poster is het meest origineel? Welke partij wint in jullie klas de Bondsdagverkiezingen?

Formaat poster: A2

U kunt deze poster helaas niet meer bestellen.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger