Conferentie | A Germanic Sandwich
Over de verschillen tussen de talen Nederlands, Engels en Duits

Veranstaltung Dritter

Datum: Donnerstag 23 Mai 2019 um 09:00 Uhr bis 24 Mai 2019 um 17:00 Uhr
Ort: VOC-zaal, Bushuis, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam
Information: Voertalen Nederlands, Duits en Engels
Zugang: Regulier: €150, studenten: €15 voor 1 dag, €30 voor 2 dagen. Bestellen je kaartje via www.meertens.knaw.nl/germanicsandwich2019

In de tweedaagse conferentie van A Germanic Sandwich wordt ingegaan op het Nederlands dat zich in taalkundig opzicht tussen het Duits en het Engels bevindt. De conferentie vindt op 23 en 24 mei in de VOC-zaal van het Bushuis te Amsterdam plaats. 

Op 23 en 24 mei 2019 organiseren het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam de zevende editie van A Germanic Sandwich. Het is een conferentie waarbij op de verschillen tussen de talen Nederlands, Duits en Engels zal worden ingegaan. Eerdere edities van de conferentie waren in Berlijn, Sheffield, Oldenburg, Leuven, Nottingham en Münster.

Aanleiding voor de conferenties is het werk van Hearinger Nederlands tussen Duits en Engels (1956). In zijn werk schetst hij dat het Nederlands zich in taalkundig opzicht tussen het Duits en het Engels bevind. In latere studies is dit fenomeen, Germanic sandwich, in andere gebieden geanalyseerd. 

Kijk hier voor meer informatie en het programma. 

Meertens Instituut in samenwerking met Amsterdam Center for Language and Communication.

 

 


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern