Gesprek | Daniel Kehlmann: Lichtspiel

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Donnerstag 15 Februar 2024 um 20:30 Uhr
Ort: Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping), Spui 68, Den Haag
Information:

Voertaal: Engels. Tickets via de website van BorderKitchen

Zugang: Tickets 13,50€
Gesprek | Daniel Kehlmann: Lichtspiel
© BorderKitchen

De gerenommeerde schrijver Daniel Kehlmann bespreekt zijn nieuwe, historische roman Lichtspiel, welke gebaseerd is op het leven van de Oostenrijkse regisseur G.W. Pabst. Deze vlucht naar Hollywood wanneer de Nazi’s de macht grijpen, maar kan zijn plek niet vinden in Californië en keert al snel terug naar Oostenrijk. Daar komt hij oog in oog te staan met de gruwelijkheden van het Naziregime. Het gesprek wordt georganiseerd door BorderKitchen i.s.m. DIA. 

Pabst zweert dat kunst de enige dictatuur is die hij ooit zal dienen, maar de minister van propaganda Goebbels wil het filmgenie koste wat het kost inzetten voor zijn propagandamachine. Hoewel Pabst nog gelooft dat hij Goebbels’ toenaderingen kan blijven ontwijken, begint hij al hopeloos in diens macht verstrikt te raken.

Over de spreker

Daniel Kehlmann is één van de meest gerenommeerde en veelzijdige schrijvers van Duitsland. Zijn werk, waarin hij geschiedenis, folklore en het bovennatuurlijke verkent, is wereldwijd bekroond en in meer dan 40 talen vertaald. Lichtspiel is een roman over kunst, macht, schoonheid en barbarij waarmee Kehlmann opnieuw bewijst waarom hij één van Duitslands grootste naoorlogse literaire successen is.

Journalist en publicist Ronit Palache modereert het gesprek.

Tickets bestellen


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern