Symposium | The Last German Emperor's Colonial Art
Museum Huis Doorn i.s.m. de Universiteit Utrecht

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 23 März 2024 um 13:00 Uhr bis 18:00 Uhr
Ort: Academiegebouw Universiteit Utrecht, Domplein 29, Utrecht
Information:

Voertaal Engels

Zugang: Prijs ticket: € 25; Studenten: € 10

Museum Huis Doorn startte i.s.m. de Universiteit Utrecht een herkomstonderzoek naar eigen collectie-items die mogelijk een koloniaal verleden hebben. Tijdens dit onderzoek zijn onverwachte verhalen aan het licht gekomen, met betrekking tot de Duitse keizerlijke familie, Duits koloniaal beleid, en ook de Eerste Wereldoorlog.

Aansluitend bij een bredere ontwikkeling in de culturele sector startte Museum Huis Doorn i.s.m. de Universiteit Utrecht een herkomstonderzoek naar eigen collectie-items die mogelijk een koloniaal verleden hebben. Tijdens dit onderzoek zijn onverwachte verhalen aan het licht gekomen, met betrekking tot de Duitse keizerlijke familie, Duits koloniaal beleid, en ook de Eerste Wereldoorlog. Zo ontdekte men de verborgen verhalen achter een serie kostbare Chinese lakpanelen, rechtstreeks uit de Verboden Stad in Beijing. En kon men de identiteit achterhalen van een onbekende Afrikaanse koloniale soldaat.

In het symposium staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Koloniale kunst
  • Kolonialisme en WOI in het museum
  • Hedendaagse implicaties Duits koloniaal verleden

Tijdens dit symposium spreken vooraanstaande experts uit de museumwereld, zoals een vertegenwoordiger van de Staatliche Museen zu Berlin en het Rijksmuseum in Amsterdam. En ook de ambassadeur van Duitsland, Dr. Cyrill Nunn, en de ambassadeur van Namibië, Dr. Mekondjo Kaapanda-Girnus.

Voor meer informatie over dit symposium en ticketverkoop zie de website van Museum Huis Doorn.


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern