Expositie | Verdwenen in de nacht

Datum: Dienstag 14 Juni 2022 bis 23 Juli 2022
Ort: Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
Information: Doorgaans geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk voor actuele openingstijden ook op www.joriskerkamersfoort.nl/agenda
Zugang: 2 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar
Expositie | Verdwenen in de nacht
© Wim Brummelman / 033fotostad

In Natzweiler, het enige Duitse concentratiekamp op Franse bodem, zitten vele honderden politieke gevangenen uit Nederland en andere Europese landen opgesloten. Vrienden en verwanten weten niet waar zij zijn en of zij eigenlijk nog wel in leven zijn. In deze tentoonstelling van 033fotostad in Amersfoort schetsen foto’s en verhalen een beeld van dit in Nederland vrijwel onbekende kamp. De expositie roept vragen op over de betekenis van herinneren, over mensenrechten, vrijheid.

Voor groepen is het mogelijk een rondleiding aan te vragen. Er komen ook enkele open rondleidingen. Nadere informatie op 033fotostad.comnatzweiler.nl en op joriskerkamersfoort.nl/agenda.

De expositie is een initiatief van 033fotostad, met medewerking van de Stichting Vrienden van Oud-Natzweilers, Nationaal Monument Kamp Amersfoort, het Centre Européene du Résistant Déporté in Natzweiler en vele archieven en musea. De expositie is mogelijk gemaakt door het V fonds.


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern