Filip Bloem

Filip Bloem is programmamaker bij het Tsjechisch Centrum in Den Haag. Hij promoveerde aan de Universiteit Leiden op het proefschrift 'Bedachtzame revolutionairen' over oppositiebewegingen in de DDR en Tsjecho-Slowakije.

'Alleen mijn waarheid telt'

Boeken - 11 maart 2009 - Auteur: Filip Bloem
(11 maart 2009) Het omstreden boek Havemann ligt sinds kort weer in de boekhandels - in een gecensureerde versie. In dit boek rekent Florian Havemann op bizarre wijze af met zijn in 1982 overleden vader Robert, de bekende Oost-Duitse dissident. In 2007 werd de eerste druk vrijwel direct uit de handel genomen.  

Lees meer

Gemankeerd gevoel Oost-Duitsland

Boeken - 10 november 2005 - Auteur: Filip Bloem
(10 november 2005) Vijtien jaar na dato is de stand van de Duitse eenheid niet onverdeeld positief. Hoge werkloosheid, ontvolkte Oost-Duitse gebieden en een aanhoudende mentale kloof geven vooral in Duitsland zelf aanleiding tot duistere prognoses. In ‘Ostdeutschland war nie etwas Natürliches’ wil journaliste en filosofe Rita Kuczynski het gevoel van malaise in perspectief plaatsen en gaat ze te rade bij journalisten, schrijvers, wetenschappers en politici uit landen die ook te kampen hebben met een communistische erfenis.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger