Concert | Bach's Hohe Messe
met Herreweghe & Collegium Vocale Gent

Datum: zondag 16 juni 2019 om 14:15 uur
Locatie: Het Concertgebouw, Grote Zaal, Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Toegang: Kaartjes vanaf € 46,27
Concert | Bach's Hohe Messe
© Michiel Hendrickx

Bach’s Hohe Messe wordt door velen beschouwd als een van de mooiste klassieke composities. Met Philippe Herreweghe als dirigent en solisten als Dorothee Mields en Alex Potter wordt dit concert op 16 juni in het Concertgebouw in Amsterdam een bijzondere uitvoering van dit meesterwerk.

Op zondagmiddag 16 juni a.s. (14.15 uur) verzorgt het gerenommeerde ensemble Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe een eenmalige uitvoering in de Grote Zaal van Het Concertgebouw van de Hohe Messe van J.S. Bach. Met topsolisten als Dorothee Mields, Alex Potter en Thomas Hobbs. Bach zelf beschouwde de Hohe Messe als zijn belangrijkste werk omdat al zijn stijlen hierin terugkomen.

Hohe Messe
Bach’s Hohe Messe (of Mis in b) wordt door velen beschouwd als een van de mooiste klassieke composities. Het beste van Bach lijkt ‘gebundeld’ in deze Hohe Messe. Bach heeft deze mis niet in één keer gecomponeerd. De losse misdelen werden in diverse jaren gecomponeerd, het Credo bijvoorbeeld in 1732 en het Agnus Dei in 1739. Overigens was het in de tijd van Bach niet ongebruikelijk dat zowel bij protestanten als katholieken missen werden uitgevoerd.

Collegium Vocale Gent & Philippe Herreweghe
Collegium Vocale Gent werd opgericht in 1970 door Philippe Herreweghe. Momenteel geldt het als een van de meest vooraanstaande vocale ensembles op het gebied van oude muziek, en Philippe Herreweghe als een van de beroemdste dirigenten. In navolging van de laatste inzichten worden de grote werken van Bach en andere componisten in een kleinere, transparante bezetting uitgevoerd. 

Programma
J.S. Bach - Mis in b, BWV 232 'Hohe Messe'
Dit concert heeft geen pauze.

Musici
Koor en Orkest van Collegium Vocale Gent
dirigent: Philippe Herreweghe
sopraan I: Dorothee Mields
sopraan II: Hana Blazíková
countertenor: Alex Potter
tenor: Thomas Hobbs
bas: Krešimir Stražanac

Voor meer informatie en tickets zie de website van Het Concertgebouw.

Tags: muziek

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger