Film | Die Chronik der Anna Magdalena Bach

Datum: maandag 22 april 2019 om 16:00 uur
Locatie: The Movies Dordrecht, Nieuwstraat 60-62, Dordrecht
Informatie: Taal: Duits met Duitse ondertitels
Toegang: Prijs: € 8,50 | met korting (Cineville): € 7,35
Film | Die Chronik der Anna Magdalena Bach
© Goethe-Institut

In deze film vertolkt Gustav Leonardt de rol van Bach: uiterlijk lijkt hij totaal niet op de historische persoon, maar innerlijk zullen er veel overeenkomsten zijn.

(DE 1968)
Lengte: 94 min.
Regie: Jean Marie Straub & Danièle Huillet
Taal: Duits met Duitse o.t.

De muziek van Johann Sebastian Bach is overweldigend en verwarrend, want hij bouwt met klanken complexe structuren van variaties en akkoorden die toch glashelder overkomen. Zijn muziek lijkt gebouwd op logica en analyse, maar is toch bezield en emotioneel. Hoe maak je hier een film van?

Het regisseursduo Straub en Huillet koos voor het perspectief van de (tweede) vrouw van Bach. In een dagboek verteld ze over het dagelijks leven met dit genie en hun vele kinderen, haar verhaal klinkt als een doorlopende voice-over bij de zwart-wit beelden. Je bent als het ware even op bezoek in de huiskamer van de Bach-familie. Je ziet en hoort Bach als een toegewijde componist, koorleider en ook huisvader. Hij heeft veel muziek voor haar en de kinderen geschreven, als subliem oefenmateriaal.

Gustav Leonardt vervulde als musicus een pioniersrol in het zo zuiver mogelijk vertolken van 'oude muziek', met als doel het levend houden van het muzikale erfgoed uit lang vervlogen tijden.

 

Links over dit onderwerp

The Movies Dordrecht
De film wordt vertoont in het kader van 400 jaar Synode van Dordt.

Contact

The Movies Dordrecht
+31 78 7200777
info@themoviesdordrecht.nl


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger