Jazz Night Express
Met een jazztrein van Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn en weer terug

Datum: vrijdag 28 juni 2019 tot 29 juni 2019
Locatie: Rotterdam, Amsterdam, Berlijn
Informatie: Meer info via jazznightexpress.nl
Toegang: Vanaf €159
Jazz Night Express
© Noord West Express

Op 28 juni rijdt de Jazz Night Express, een als jazzpodium omgetoverde nachttrein, van Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn. Met livemuziek van o.a. Jesse van Ruller, Ntjam Rosie, Dorona Alberti en DJ Maestro, een leesclub met Arnon Grunberg en een lezing van Krijn Thijs (DIA). 

De Jazz Night Express is slapen, eten, drinken en genieten van de beste jazzmuziek op een onvergetelijke reis van Rotterdam, Amsterdam naar Berlijn. Combineer de romantiek van de nachttrein met swingende jazz en stel zelf je programma samen.

Met optredens van topmusici als Oene van Geel & Mark Haanstra, Ntjam, Rosie Acoustic Quartet, Jesse van Ruller, Dorona Alberti (van Gare du Nord), DJ Maestro, het Thijs Nissen Trio ft. Donald Simoen en jonge talenten van het Codarts Conservatorium.

Voor elke reiziger wordt een jazzconcert gereserveerd bij één van de drie jazzpodia in de trein. Bij de aanschaf van je treinkaartje kan je een voorkeur voor een optreden aangeven. Voor iedereen die zin heeft in meer muziek en feest zijn er extra optredens die vrij toegankelijk zijn.

Historicus Krijn Thijs (DIA) geeft daarnaast de pop-up lezing 'Jazz aan de Muur. Verhalen van vrije muziek in het gedeelde Berlijn':

Swingende tonen of dampende sporen, stampende laarzen of dreunende bassen – altijd vibreerde het omstreden Berlijn. Op de spreekwoordelijke ‘roaring twenties’ met hun culturele ‘dans op de vulkaan’ volgde in 1933 een ontsporing van geweld en vernietiging. De naoorlogse stad werd het Berlijn van de Muur, van het grote wereldconflict. Terwijl talloze wereldsterren met optredens in de Berlijnse etalage werden gezet – en vele jazzhelden onder hen –, ondermijnde steeds nieuwe ‘vrije muziek’ de politieke orde voor en achter het IJzeren Gordijn. Sterke verhalen over hete muziek in de Koude Oorlog: met avonturen van jazzers, rockers, poppers en punks aan de Muur. 

Nog meer verdieping over de Duitse hoofdstad biedt het Berlijn-magazine van het DIA dat elke reiziger gratis in de trein ontvangt.

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg verzorgt een leesclub in de trein. Ook kan je overdag een leesclub in Berlijn bijwonen. Er worden vier boeken van Arnon Grunberg besproken,
deze worden de deelnemers als e-books ruim van te voren toegestuurd. Voor de leesclubs geldt een toeslag; de beschikbaarheid is beperkt.

Tickets vanaf €159 (incl. concerten, excl. eten en drinken), verkrijgbaar op de website van Jazz Night Express.

Met de kortingscode diajazz krijg je 25% korting op een enkele reis Rotterdam - Berlijn in onze couchetterijtuigen. Dat kost je dan slechts €119: treinticket, slaapplaats in de trein en muziekprogramma. De actie is geldig tot en met zondag 19 mei.

Op 29 juni kan je optioneel weer terugrijden met de Jazz Night Express (vertrektijd: 12 uur). Vanaf Osnabrück reis je dan met de reguliere intercity naar Nederland. Meer info

Over de Jazz Night Express

De Jazz Night Express is een initiatief van Noord West Express, een kleine organisatie die ruim twee jaar geleden is opgericht om reizen met de nachttrein weer terug op de kaart te zetten. 

I.s.m. BIRDNorth Sea Round TownSolkitchen, Sonny CheffingCodarts Jazz Rotterdam en Euro Express

Tags: muziek, Berlijn

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger