Verdiepingsavond & opera | Merkel

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: woensdag 27 februari 2019 om 20:30 uur
Locatie: Theater Bellevue, Kleine Zaal, Leidsekade 90, Amsterdam
Informatie: Inloop vanaf 20 uur. Meer informatie via ninetiesproductions.nl/merkel
Toegang: Gratis
Verdiepingsavond & opera | Merkel
© Nineties Productions

Een thema-avond naar aanleiding van de opera Merkel. Experts gaan in gesprek over Angela Merkel en de theatermakers geven een voorproefje van de opera. Met o.a. Marja Verburg (DIA). 

Met een Wagneriaanse electro-opera over de 'meest invloedrijke vrouw van dit moment' toeren de theatermakers van Nineties Productions en Orkater vanaf maart 2019 door het land. Ter inleiding vindt er op 27 februari een verdiepingsavond plaats. Tijdens deze avond gaan experts in op het leven en de betekenis van Angela Merkel, op Duitsland, Europa en Wagner (de lievelingscomponist van Merkel). Daarnaast worden scènes uit de opera opgevoerd. Met Duitslandweb-redacteur Marja Verburg en Wagner-expert Michiel Hagdorn. Moderatie: Casper van Gemund.

Over de opera

Met Merkel brengt Nineties Productions in coproductie met Orkater een muzikaal portret van de Mutti van Duitsland, een ode aan de strijd van dit ogenschijnlijk egoloze mens. Het stuk is gebaseerd op political speeches en biografische bronnen, jeugdherinneringen en fictieve ontmoetingen.

De makers reisden naar Berlijn om de stemming te peilen, spraken met Merkels partijleden, journalisten, opponenten en de mensen op straat. Ze bewogen door Merkels woonbuurt, bezochten het voormalige DDR dorp Templin waar ze opgroeide en zetten alles op alles om haar te ontmoeten in de Bundestag. Meer info over de opera

I.s.m. Nineties Productions, Orkater en de Coproducers

Facebook-event


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger