Concert | Les Siècles
Mozart meets Lachenmann

Datum: zaterdag 12 januari 2019 om 19:15 uur tot 22:10 uur
Locatie: Muziekgebouw aan 't IJ, Grote Zaal, Piet Heinkade 1, Amsterdam
Informatie: Meer info op www.muziekgebouw.nl
Toegang: Volle Prijs: € 39, met korting: € 31
Concert | Les Siècles
© J.P. Gilson

Het kamerorkest Les Siècles staat bekend om de opwindende en vernieuwende interpretaties van oprichter en dirigent François-Xavier Roth. Op 12 januari presenteert het orkest twee late symfonieën van Mozart in een verrassende combinatie met een compositie van Helmut Lachenmann. 

Het lijkt een vreemde combinatie, maar het Franse kamerorkest Les Siècles weet moeiteloos oude en nieuwe muziek te verbinden. Het orkest wil ieder muziekstuk spelen zoals het bij de première geklonken moet hebben. Het resultaat is niet zelden verbluffend. Met een gedurfde programmering en een instrumentarium uit de tijd waarin de muziek werd gecomponeerd, trekt Les Siècles veel aandacht. Door de betrokkenheid van de musici en de gepassioneerde speelwijze is elke noot meteen een statement.  

Programma:

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
Public Insight i.s.m. We Are Public door geluidskunstenaar Harpo ’t Hart

In ‘Mozart meets Lachenmann’ wordt de nieuwe muziek van Lachenmann naast de klassieke symfonieën van Mozart geplaatst. Wat betekent het om met onze hedendaagse oren naar klassieke muziek te luisteren? En hoe beïnvloeden de klassieke werken van Mozart hoe de composities van Lachenmann klinken? Geluidskunstenaar Harpo ’t Hart neemt je aan de hand van sleutelwerken uit de moderne muziek en geluidskunst mee langs ideeën en composities die onze moderne manier van luisteren gevormd hebben. Want met de wereld om ons heen verandert onze manier van luisteren.

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 39
Helmut Lachenmann Mouvement
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 41

Uitvoerenden:

Les Siècles 
François-Xavier Roth (dirigent)

Meer informatie en tickets op de website van Muziekgebouw aan 't IJ

Tags: muziek

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger