Voorpremière I Leaning into the wind: Andy Goldsworthy

Activiteit van externe partij

Datum: woensdag 3 oktober 2018 om 19:00 uur
Locatie: Eye Film Museum, IJpromenade 1, Amsterdam
Informatie: Meer informatie op www.eyefilm.nl
Toegang: € 10,00 I € 8,50 met 65+ of studentkorting

Op woensdag 3 oktober vindt de voorpremière van 'Leaning into the wind' in aanwezigheid van regisseur Thomas Riedelsheimer in EYE plaats. De filmvertoning start om 19.00 uur. Na afloop van de film is er een Q&A met de regisseur.

 

De film is een onderdompeling in de wereld van de Schotse landschapskunstenaar Andy Goldsworthy. Hij bewerkt enorme stenen en bomen, maar zoekt nog vaker de vergankelijkheid door kunst te maken met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels.

De landschapskunst van Andy Goldsworthy heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk. Hij rangschikt bladeren, maakt een spiraal van takken of bergen van stenen, en werkt met bloemblaadjes, rietstengels en regendruppels. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

In Leaning into the Wind volgt de Duitse regisseur Thomas Riedelsheimer de kunstenaar op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst hebben gehad. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert - zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen - wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar ook krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge,”  aldus de kunstenaar. 

Riedelsheimer maakte eerder een portret van Goldsworthy in Rivers and Tides (2001) en voegt nu weer een nieuw perspectief toe op zijn adembenemende werk.

De film is vanaf 11 oktober te zien in filmtheaters in het hele land.

Eye Film Museum

Tickets


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger