Lezing & gesprek | Petra Barfs: Kunstproject Rijn

Datum: donderdag 16 augustus 2018 om 20:00 uur
Locatie: Paviljoen aan het water, Brielselaan 157, Rotterdam
Informatie: Meer info via info@charloisaanhetwater.nl en charloisaanhetwater.nl/paviljoen/
Toegang: gratis
Lezing & gesprek  | Petra Barfs: Kunstproject Rijn
© Petra Johanna Barfs

De Rijn van Mainz tot aan de Noordzee: Petra Johanna Barfs heeft met haar zeekajak een artistiek reisproject volbracht. Op 16 augustus komt ze aan in Rotterdam. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om de kunstenares aan het einde van haar reis te verwelkomen en onder het genot van een drankje naar haar eerste reisverslag te luisteren.

Tijdens haar vijf weken durende tocht over de Rijn verzamelde de kunstenares allerlei materiaal: indrukken, foto's en teksten maar ook gesprekken met de bewoners langs de Rijn, die ze uiteindelijk artistiek zal verwerken. Voor Petra Barfs was de reis een uitdaging want als kajakker is ze zich bewust van de gevaren, maar ook van de unieke schoonheid van de rivier. De Rijn, een Europese rivier die vijf landen met elkaar verbindt, zit vol verhalen en mythen en vraagt erom van generatie op generatie opnieuw ontdekt te worden.

Karsten Thielker, een Berlijnse fotograaf, heeft Petra Johanna Barfs een paar dagen op haar reis vergezeld. Met de verzamelde impressies en foto’s wordt een catalogus samengesteld die de reiservaringen bundelt en de indrukken zowel documentair als artistiek samenvat.

Petra Johanna Barfs is in 1974 in Emden geboren en heeft in Groningen aan de Academie Minerva en in Frankfurt aan de Städelschule beeldende kunst gestudeerd. Ze woont en werkt sinds 2000 in Frankfurt am Main. Op haar website houdt de kunstenares tijdens haar reis een logboek met foto's bij dat 1 à 2 keer per week wordt bijgewerkt.

 

Tags: kunst, Rijn

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger