Deutsches Kino: Reise nach Jerusalem (Delft)

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: donderdag 13 december 2018 om 19:30 uur
Locatie: Filmhuis Lumen, Doelenplein 5, Delft
Informatie: Reserveren via 015-2140226. Meer informatie op www.filmhuis-lumen.nl
Toegang: € 9,00 / € 8,00 met kijkpas en € 5,00 met cinemakaart
Deutsches Kino: Reise nach Jerusalem (Delft)
© Kess Film

Alice is 39 jaar, single en werkeloos. Haar uitkering wordt stopgezet omdat ze zich niet aan de voorwaarden houdt. Ze probeert met tegoedbonnen rond te komen en haar leven weer op rails te krijgen. Te zien binnen de reeks Deutsches Kino.

“Reise nach Jerusalem” (stoelendans) is een spel waarbij je geluk moet hebben. Je moet op het juiste moment op de juiste plek staan – anders is er geen stoel meer over om op te zitten.
Alice is 39 jaar, single en werkeloos. Zij wint met dit spel niet meer. Haar dagen zijn gevuld met het versturen van sollicitaties, maar telkens weer wordt zij afgewezen. Van het arbeidsbureau moet ze verplicht naar sollicitatietrainingen, maar Alice weet dat dit niets uithaalt. Op een ochtend besluit ze dan ook om dit niet meer te doen. Maar daardoor ontvangt zij minder uitkering en zit ze gauw in geldnood. Haar ouders en vrienden weten niet hoe groot de problemen van Alice zijn; ze kan de waarheid goed verbergen. En terwijl ze met tegoedbonnen haar hoofd net boven water weet te houden, probeert ze uit alle macht haar leven weer op rails te krijgen.

Genomineerd voor de Max-Ophüls-Preis 2018 voor beste speelfilm.

Trailer

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger