M – Eine Stadt sucht einen Mörder
Holland Festival 2018

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 13 mei 2018 om 11:00 uur
Locatie: Westergasfabriek, Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits met Engelse ondertiteling. Informatie: www.hollandfestival.nl
Toegang: Tickets: € 10

‘M – Eine Stadt sucht einen Mörder’ van de Oostenrijkse regisseur Fritz Lang is op 13 mei te zien in bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam. De voorstelling vindt plaats in het kader van het Holland Festival.

Na een aantal brute kindermoorden neemt de onrust onder de bevolking in een Duitse stad toe. De politie gaat met man en macht op zoek naar de dader en doet dat zelfs zo grondig dat het daarmee het 'werk' van de plaatselijke onderwereld volledig platlegt. De criminele bazen beseffen dat er maar één ding op zit: de kindermoordenaar zoeken.

‘M – Eine Stadt sucht einen Mörder’ is de eerste geluidsfilm van de Oostenrijks filmregisseur en scenarioschrijver Fritz Lang. Na deze film maakte hij in Duitsland nog ‘Das Testament des Dr. Mabuse’, en is vervolgens naar Amerika gevlucht. Het scenario voor ‘M – Eine Stadt sucht einen Mörder’ werd geschreven door Langs vrouw Thea von Harbouw, die lid was van de NSDAP en daarom in Duitsland achterbleef.

In aanloop naar het Holland Festival is er elke derde zondag van de maand een speciale Holland Festival-film in Het Ketelhuis te zien. Elke film is thematisch verbonden met een festivalvoorstelling en wordt ingeleid door Dana Linssen, hoofdredacteur van de Filmkrant.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het Ketelhuis Westergasfabriek, Korean Cultural Center en Korean Film Archive

Holland Festival


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger