Gratis workshop: Studeren in Duitsland

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: zaterdag 24 februari 2018 om 14:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Meer informatie via www.studereninduitsland.nl
Toegang: Gratis, aanmelden via website
Gratis workshop: Studeren in Duitsland
© Studeren in Duitsland

Meer weten over studeren in Duitsland? Tijdens deze workshop krijg je informatie van experts en ervaringsdeskundigen. Je komt meer te weten over de verschillende studiemogelijkheden in Duitsland, begrippen en gebruiken uit het Duitse studentenleven, kosten, financiering en praktische zaken die je moet regelen zoals een kamer en verzekeringen. 

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Een expert vertelt over een goede voorbereiding voor een studie of buitenlandsemester in Duitsland. Denk aan taaleisen, financiering, aanmeldprocedures en deadlines.
  • We gaan in op begrippen en gebruiken in het Duitse studentenleven. Weet je bijvoorbeeld wat een Semesterticket, WG-Party, Kommilitone of Immatrikulation is?
  • Je gaat "speeddaten" met verschillende ervaringsdeskundigen die in diverse Duitse steden zijn geweest voor studie, stage of onderzoek. Zij vertellen wat ze leuk vonden in Duitsland maar ook wat lastig was en geven tips.
  • Ten slotte kun je ideeën uitwisselen met andere deelnemers en de medewerkers van de Duitslanddesk tijdens de afsluitende borrel.

Deelname is gratis, meld je wel van tevoren aan via dit webformulier.

Meer informatie op de website van Studeren in Duitsland


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger