Voorpremière 'Aus dem Nichts'
Besloten bijeenkomst

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 20 maart 2018 om 19:00 uur
Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Informatie: Graag aanmelden via https://tickets.ketelhuis.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=11825673
Toegang: € 5,00 inclusief een gratis drankje na afloop
Voorpremière 'Aus dem Nichts'
© Cineart

Op 20 maart organiseren het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande en Cinèart een besloten voorpremière van AUS DEM NICHTS, de nieuwe film van Fatih Akin. De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.

Een verhaal over familie, recht en wraak, gebaseerd op de rechts-extremistische aanslagen die in 2004 door de Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) in Duitsland werden gepleegd en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Hoofdrolspeelster Diane Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Voorafgaand aan de film geeft historica Marja Verburg, redacteur bij Duitslandweb.nl, een korte inleiding over de achtergrond van de film.

Graag aanmelden via deze link

R: Fatih Akin
D-2017 - 106 minuten

Trailer

AUS DEM NICHTS is de openingsfilm van Movies that Matter 2018.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Niederlande en Cinèart


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger