Boekpresentatie | Frits Boterman: Het land van Merkel
Het politieke leven van de ongekroonde leider van Europa

Datum: donderdag 14 december 2017 om 17:00 uur
Locatie: Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland, Groot Hertoginnelaan 18-20, Den Haag
Informatie: Voertaal: Nederlands. Aanmelden via info@genootschapnld.nl
Toegang: vrij
Boekpresentatie | Frits Boterman: Het land van Merkel © De Arbeiderspers

In Het land van Merkel bestudeert Frits Boterman de periode waarin Angela Merkel als bondskanselier van Duitsland een leidersrol in Europa kreeg toegewezen - tot en met de afgelopen Duitse verkiezingen. Op 14 december praat Boterman samen met Michele de Waard en Sander van Walsum over zijn boek.

De afgelopen jaren werd Angela Merkel geconfronteerd met een aantal crises waardoor Duitsland en de rest van Europa onder druk kwamen te staan. Haar rol in deze crises en haar leiderschap worden in dit boek besproken. Boterman beschrijft dit met veel kennis van de verschillende stemmen die in het Duitse debat klinken.

Frits Boterman was tot zijn emeritaat in 2013 hoogleraar aan de UvA en is Duitslandkenner. Al eerder verschenen van Boterman Moderne geschiedenis van Duitsland, 1800-1990 (1996) en Cultuur als macht. Cultuurgeschiedenis van Duitsland 1800-heden (2013).

Michèle de Waard is historicus, journalist en columnist voor Het Financieele Dagblad. Ze werkte onder meer als chef Economie voor NRC Handelsblad en als Europees verslaggever en correspondent in Bonn en Berlijn. Eerder publiceerde zij Duitsland achter de schermen. Het wonder van de Berlijnse republiek (2002).

Sander van Walsum is historicus en werkt als verslaggever/commentator voor de Volkskrant. Van 2010 tot 2013 was hij daar chef van de redactie Opinie & Debat, van 2004 tot 2009 correspondent in Berlijn.

Meer informatie via Het Genootschap Nederland Duitsland (GNLD).


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger