Gesprek | Thomas Oberender in gesprek met Johan Simons
Rotterdamer Dialoge #5

Activiteit van externe partij

Datum: zondag 3 december 2017 om 15:15 uur
Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Informatie: Voertaal: Engels. Reserveren verplicht via claudia.curio@goethe.de
Toegang: Gratis
Gesprek | Thomas Oberender in gesprek met Johan Simons
© Goethe-Institut

In het kader van de reeks Rotterdamer Dialoge van het Goethe-Institut gaat de Duitse theaterwetenschapper en schrijver Thomas Oberender in gesprek met theatermaker Johan Simons. Het gesprek is op 3 december gratis bij te wonen in de Rotterdamse Schouwburg. 

Thomas Oberender is sinds 2012 intendant van de Berliner Festspiele. Hierbij is hij verantwoordelijk voor het Haus der Berliner Festspiele, de Martin-Gropius-Bau en het meest gerenommeerde theaterfestival in de Duitstalige wereld: het Theatertreffen. Ook is hij curator van de interdisciplinaire reeks Immersion, die de uiterste grenzen van de rationele kennis verkent. Hij schrijft vaak stukken als schrijver en essayist, waarin hij zich bezighoudt met de maatschapelijke en politieke rol van het theater. 

Johan Simons is vanaf 2018 artistiek leider van Schauspielhaus Bochum. Binnen Theater Rotterdam focust hij zich op de Europese samenwerking. In het verleden was hij intendant bij de Münchner Kammerspiele, artistiek directeur van NTGent en intendant van de Ruhrtriennale. Johan Simons' werk is meerdere malen bekroond. In 2000 mocht hij de Europese Prijs voor Vernieuwing in ontvangst nemen, en zijn oeuvre werd in 2009 bekroond met een eredoctoraat van de Universiteit van Gent voor de vernieuwende visie, de internationale weerklank en het maatschappelijke engagement. In 2014 won hij de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs en de de prestigieuze Theaterpreis Berlin. Dit jaar mocht hij tevens de Otto von der Gablentz-prijs in ontvangst nemen.

Rotterdamer Dialoge is een initiatief van het Goethe-Institut waarbij Rotterdammers uit de culturele sector een prominente Duitse gast uitnodigen voor een gesprek.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger