Tentoonstelling | Christian Friedrich: Spectres of Want

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 28 oktober 2017 tot 28 januari 2018
Locatie: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1, Amstelveen
Informatie: Informatie via www.cobra-museum.nl
Toegang: Prijs: zie website Cobra Museum voor Moderne Kunst
Tentoonstelling | Christian Friedrich: Spectres of Want
© Christian Friedrich

Kunstenaar Christian Friedrich is de winnaar van de Cobra Kunstprijs Amstelveen 2017. Volgens de jury opereert de kunstenaar “dicht op de pure underground". Als onderdeel van deze prijs is Friedrich's tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te zien.

Met de Cobra Kunstprijs worden kunstenaars geëerd die het gedachtengoed van Cobra vertalen naar het nu. Experiment, interdisciplinariteit en radicaliteit staan daarbij centraal. Juryvoorzitter Domeniek Ruyters zegt over de toekenning: “Met Friedrich honoreert de jury een kunstenaar die heeft aangetoond een zeer experimentele geest te hebben, die niet bereid is tot een compromis. Elke stap die hij als kunstenaar zet houdt een grote verrassing in en het risico van een mislukking. Niet veel kunstenaars met zijn staat van dienst zijn daartoe bereid.”

De tentoonstelling Spectres of Want bestaat uit een groep nieuwe werken waarin Friedrich (wonend en werkend in Amsterdam en Berlijn) zijn obsessie met het menselijk lichaam uitdrukt. Zintuiglijkheid is hierin een terugkerend aspect. Zo is één van de sculpturen bijvoorbeeld gebaseerd op geur. Friedrich onderzoekt 'geur' als informatieverstrekker die rechstreeks verbonden is met ons brein. Voor dit onderzoek gebruikte Friedrich een zeer afstotende geur voor een sculptuur. Dit geeft deels aan waarom Friedrich bekend staat om werken die controversieel, confronterend of ongrijpbaar zijn.

Voor meer informatie klik hier.

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger