Internationale bijeenkomst | Transformation or Collapse? Politicization and Integration in Postfunctionalist Times
georganiseerd door het Amsterdam Centre for Contemporary European Studies (ACCESS EUROPE)

Datum: vrijdag 13 oktober 2017 om 09:30 uur tot 14 oktober 2017 om 14:30 uur
Locatie: Doelenzaal, Universiteit van Amsterdam, Singel 425, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Engels. Meer informatie en aanmelden via: www.accesseurope.org
Internationale bijeenkomst | Transformation or Collapse? Politicization and Integration in Postfunctionalist Times © Pixabay

Een bijeenkomst over twee urgente dilemma's binnen de EU: integratie versus desintegratie en een positieve versus een negatieve politisering. Met onder andere Philip Schmitter, Liesbet Hooghe, Gary Marks, Vivien Schmidt, Hanspeter Kriesi, Frank Schimmelfennig, Markus Jachtenfuchs en Michael Zürn.

Terwijl de Europese Unie het afgelopen jaar uitbreidde, stagneert de verdieping van de Europese integratie sinds de introductie van de euro. Met de Eurocrisis is bovendien een langdurige reeks van crises op verschillende politieke gebieden begonnen welke het samenwerkingsverband tussen de EU-lidstaten bedreigt.

Deze bijeenkomst brengt vooraanstaande internationale onderzoekers bij elkaar die de volgende dilemma's toelichten: In hoeverre staan ​​we voor een stagnatie of zelfs een ommekeer van het integratieproces binnen de EU, en hoe staat het met de verdere integratie binnen de EU? Tot op welke hoogte is het proces van politisering van de EU inherent 'negatief', en op welke manier kan het een ondersteunende in plaats van een beperkende factor zijn in het integratieproces?

De conferentie streeft ernaar nieuwe antwoorden te leveren over de relatie tussen de polycrisis, de dynamiek van integratie en de groeiende afwijzing van Europa en biedt tevens een platform voor interacties en ontmoetingen. 

Meer informatie en aanmelding

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger