Boekpresentatie & lezing | Friederike Oeschger en Babette Radtke: Die Mossdorfs

Datum: zaterdag 14 oktober 2017 om 15:00 uur
Locatie: Huis Doorn, Oranjerie, Langbroekerweg 10, Doorn
Informatie: Voertaal: Duits. Aanmelden en meer informatie via: info@genootschapnld.nl / 020 779 2016
Toegang: Gratis
Boekpresentatie & lezing | Friederike Oeschger en Babette Radtke: Die Mossdorfs © Hoffmann und Campe

Negentig jaar lang was de Prinzregentenstraße 83 in Berlijn-Wilmersdorf het thuis van de familie Mossdorf. In het huis van hun laatste tante vonden Friederike en Babette een archief vol met talloze brieven, foto´s en dagboeken, waarover ze een familiesaga schreven. Tijdens de lezing tonen zij hun bevindingen.

Het boek, dat met hulp van de journalist Michael Seufert is geschreven, staat vol met verhalen over het keizerrijk, de tweede wereldoorlog, het Wirtschaftswunder en de val van de muur tot aan het begin van de 21e eeuw.

De familiegeschiedenis geeft een groot deel van de Duitse geschiedenis weer. Centraal in het boek staan tevens de bezoeken die Otto Mossdorf, grootoom van de schrijfsters, op verzoek van de laatste keizer aan Huize Doorn heeft gebracht. Het zijn verslagen van de dagelijkse gang van zaken bij de oud-keizer Wilhelm en (later) zijn tweede vrouw. Met wetenswaardige details die een deel van de geschiedenis doen herleven. Niet alleen door middel van feiten en jaargetallen, maar ook door avontuurlijke familieverhalen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger