Tentoonstelling | Reis in de tijd. History & Royalty
Installatie van Joseph Semah

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 14 juli 2017 om 10:00 uur tot 27 augustus 2017 om 17:00 uur
Locatie: Nieuwe Kerk Amsterdam, Dam, Amsterdam
Informatie: Informatie via www.nieuwekerk.nl
Toegang: Tickets: € 8,-
Tentoonstelling | Reis in de tijd. History & Royalty
© Evert Elzinga

Precies 500 jaar geleden zette Maarten Luther, naar verluidt, de reformatie in gang door 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg te timmeren. Beeldend kunstenaar Joseph Semah (Bagdad, 1948) geeft met zijn installatie een hedendaags antwoord op de stellingen en op de betekenis daarvan. 

Voor de christelijke kerk heeft de reformatie grote gevolgen gehad. Zo werd De Nieuwe Kerk in Amsterdam in de zestiende eeuw van katholiek protestant. Semah reflecteert op de oprichtingsvergadering van de Wereldraad van Kerken in 1948, waarbij de avondmaalsviering in De Nieuwe Kerk plaats vond. Op die manier biedt hij een moderne kijk op Luther.

In Reis in de tijd. History & Royalty stapt de bezoeker terug in de geschiedenis van de Nieuwe Kerk en de grote historische momenten die er hebben plaatsgevonden.

De tentoonstelling maakt deel uit van ON FRIENDSHIP / (COLLATERAL DAMAGE) II. THE GUARDIANS OF THE DOOR, een artistiek, filosofisch project van Stichting Metropool Internationale Kunstprojecten en Joseph Semah. Met kunst, performances, rondetafelgesprekken, lezingen en een publicatie reflecteert het project op de mens Luther als ‘superstar’ en zijn betekenis toen en nu.

Meer informatie op de site van de Nieuwe Kerk


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger