Literaire wandeling | Exilliteratur - Bettina Baltschev
een wandeling door Amsterdam

Datum: zondag 13 augustus 2017 om 12:00 uur
Locatie: Verzamelplaats: Amsterdam Centraal Station, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits. Meer informatie via Maren Jungclaus, tel +49 211-82 84 590, mail maren.jungclaus@ literaturbuero-nrw.de
Toegang: Tickets: € 10,-
Literaire wandeling | Exilliteratur - Bettina Baltschev © Goethe-Institut Amsterdam

Een wandeling met Bettina Baltschev, auteur van het boek Hölle und Paradies – Amsterdam, Querido und die deutsche Exilliteratur. De speurtocht volgt de paden van verbannen schrijvers en uitgevers, die in Amsterdam hun intellectuele en creatieve thuishaven vonden.

"Amsterdam, wat een prachtige, onvergelijkelijke stad! Zij werd een toevluchtsoord, deze stad laat ons werken", roemde Klaus Mann zijn nieuwe thuis in Nederland. De schrijver was een van de vele Duitse auteurs die in Amsterdam in ballingschap gingen. Tussen 1933 en 1950 publiceerde uitgever Querido veel uit Duitsland gevluchte schrijvers, van Joseph Roth tot Irmgard Keun en Lion Feuchtwanger.

Bettina Baltschev heeft dit stuk literatuurgeschiedenis in haar boek verwerkt. Zij begeleidt de wandeling door het huidige Amsterdam naar de centrale locaties van toen.

Baltschev is auteur en redacteur bij de radio-omroep van de ARD, met woonplaatsen in Leipzig en Amsterdam. In 2008 verscheen haar boek Ein Jahr in Amsterdam. Reise in den Alltag.

De literaire wandeling vindt plaats in het kader van de Literaire Zomer 2017.

Meer informatie en aanmelden.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger