Literaire wandeling | Een literaire wandeling door Amsterdam
met Marinus Pütz

Datum: zaterdag 26 augustus 2017 om 12:00 uur
Locatie: Verzamelplaats: Amsterdam Centraal Station, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits. Meer informatie en aanmelding via: Maren Jungclaus, tel +49 211 82 84 590 of mail maren.jungclaus@literaturbuero-nrw.de
Toegang: Tickets: € 10
Literaire wandeling | Een literaire wandeling door Amsterdam © Wikimedia Commons

Amsterdam is dé literaire hoofdstad van Nederland. In het kader van het populaire Duits-Nederlandse literatuurfestival Literarischer Sommer kunnen boekenfans de stad bij deze wandeling op een bijzondere manier ontdekken. Onder begeleiding van journalist en reisleider Marinus Pütz worden belangrijke "literaire" locaties bezocht.

Amsterdam kent talrijke plekken die belangrijk zijn voor de (inter)nationale literatuur. Vele Nederlandse schrijvers wonen en werken hier, en grote romans spelen zich af in de grachtenstad. Joseph Roth, Multatuli en Thomas Rosenboom zijn enkele namen die tijdens de wandeling aan bod komen.

Reisleider Marinus Pütz woont en werkt al meer dan 25 jaar in Amsterdam. Hij was redactiechef bij Castrum Peregrini, is hoofdredacteur van de reistijdschriften Frankreich Magazin en Italien Magazin en vertaler van lyrische teksten.

De wandeling duurt 3 uur (denk aan makkelijke schoenen). Het festivalticket van de Literarische Sommer is voor deze rondleiding niet geldig. Het minimaal aantal deelnemers is 20 personen.

Meer informatie en aanmelden.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger