Theater: Gesäubert/ Gier/ 4.48 Psychose
Münchner Kammerspiele speelt theaterreeks 'Brandhaarden' in Amsterdam

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 20 maart 2012 om 19:30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Informatie: Duits gesproken, Nederlands boventiteld
Toegang: Prijs vanaf 25 euro

De Engelse theaterschrijfster Sarah Kane was 28 jaar toen zij in 1999 zelfmoord pleegde. Zij liet vijf toneelteksten en een filmscript na. Haar zelfmoord leek bijna een logisch vervolg op de donkere en verontrustende werelden die zij schiep. Vernietiging en zelfverminking waren hierbinnen de belangrijkste thema's. De dood heeft in haar teksten een menselijker gezicht dan het leven. Haar personages zijn ziek en leven in een zieke wereld. Het zijn mensen zonder schild.

Volgens Johan Simons is het te makkelijk om het sombere werk van Kane af te doen als symptomen van een psychose. Hij is er van overtuigd dat haar teksten het diepe oergevoel van de mens blootleggen. In dezelfde dimensie als de klassieke tragedies. Onontkoombaar en vervullend. Vanuit deze overtuiging vatte Simons het idee op om 3 van haar werken in één voorstelling te presenteren.

Over 'Brandhaarden':
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Voor een week neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg over en presenteert zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma. Het ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons werkt samen met vele topacteurs en toonaangevende gast-regisseurs.

Voor meer informatie: de website van de Stadsschouwburg Amsterdam

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger