Theater: Ruf der Wildnis
Münchner Kammerspiele speelt theaterreeks 'Brandhaarden' in Amsterdam

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 19 maart 2012 om 21:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Informatie: Duits gesproken, Nederlands boventiteld
Toegang: Prijs vanaf 10 euro

Bij zijn aantreden als artistiek leider van de Müncher Kammerspiele vroeg Johan Simons de uit Letland afkomstige Alvis Hermanis om een gastregie te komen maken. Resultaat is 'Ruf der Wildnis' naar de roman 'Call of the wild' (1903) van de Amerikaanse schrijver Jack London. De roman gaat over de sledehond Buck die een soort natuurlijke leider van een wolvenhorde wordt. De hoofdfiguren in Londons werken hebben vaak een heldhaftige individualistische levenshouding; het zijn vaak natuurlijke leiders.

Het woeste landschap en het ruige leven van Alaska wordt in de regie van Hermanis verruild voor een kale ruimte met zes banken. Zes personages -individuen uit de huidige samenleving -, vertellen het verhaal van de sledehond Buck en zijn strijd om in de extreemste omstandigheden te overleven. Dit doen zij ieder vergezeld van hun hond en met flarden muziek uit 'The Great Escape' van Patrick Watson op de achtergrond. In 'Ruf der Wildnis' brengt Hermanis het dierlijke in de mens voor het voetlicht. "Het is een dodelijk fout dat onze maatschappij het gegeven negeert dat wij deel zijn van de natuur en dat deze natuur heel goed zonder ons kan leven, maar wij niet zonder de natuur."

Over 'Brandhaarden':
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Voor een week neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg over en presenteert zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma. Het ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons werkt samen met vele topacteurs en toonaangevende gast-regisseurs.

Voor meer informatie: website van de Stadsschouwburg Amsterdam

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger