Theater: Hotel Europa
Münchner Kammerspiele speelt theaterreeks 'Brandhaarden' in Amsterdam

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 17 maart 2012 om 23:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Informatie: Duits gesproken, Nederlands boventiteld
Toegang: Prijs vanaf 25 euro

De Münchner Kammerspiele brengt de geschiedenis van Europa die Geert Mak zo mooi heeft opgetekend, tot leven in 'Hotel Europa'. De stoelen gaan de zaal uit en lange tafels en banken komen ervoor in de plaats. In een caféachtige sfeer zijn het de topacteurs van de Munchner Kammerspiele die samen met de muziekanten voorlezen, improviseren, instrumenten bespelen en zingen. Maks boek ligt op tafel, in diens kielzog tientallen romans, getuigenissen, toneelstukken en andere bronnen.

Speciaal voor Brandhaarden maakt Johan Simons twee verschillende 'Hotel Europa'- afleveringen waarbij de Duitse acteurs samen met het Nederlands publiek in een gemeenschappelijk stuk geschiedenis duiken. De fenomenale acteurs zijn nu eens te bewonderen zonder schminck of in de rol van personage, maar zodra zij beginnen met voorlezen komt het verhaal direct tot leven.

Over 'Brandhaarden':
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Voor een week neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg over en presenteert zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma. Het ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons werkt samen met vele topacteurs en toonaangevende gast-regisseurs.

Voor meer informatie: de website van de Stadsschouwburg Amsterdam

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger