Theater: Winterreise
Münchner Kammerspiele speelt theaterreeks 'Brandhaarden' in Amsterdam

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 15 maart 2012 om 19:30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam 
Informatie: Duits gesproken, Nederlands boventiteld
Toegang: Prijs vanaf 10 euro

Speciaal voor de Münchner Kammerspiele schreef de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfride Jelinek 'Winterreise'. In de sporen van Schuberts getoonzette verzenreeks 'Winterreise' schreef zij een tekst over verveemding vol subtiele verwijzingen naar actualiteiten als de kredietcrisis, bankschandalen en het verhaal van Natascha Kampusch, die jarenlang door haar ontvoerder werd vastgehouden in een kelder. 'Winterreise' is een voorstelling over vervreemding, zoals de eerste zinnen van Schubert al aankondigen: 'Fremd bin ich eingezogen / Fremd zieh' ich wieder aus' .

De Duitse pers was bij de première in februari 2011 niet onverdeeld enthousiast over deze regie van Johan Simons, maar inmiddels is de productie een hit in Duitsland en werd het geprogrammeerd op festivals als de Berliner Autorentheatertagen 2011 en en de Wiener Festwochen in 2012. Het tijdschrift Theater Heute riep 'Winterreise' uit tot stuk van het jaar 2011.

Over 'Brandhaarden':
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Voor een week neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg over en presenteert zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma. Het ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons werkt samen met vele topacteurs en toonaangevende gast-regisseurs.

Voor meer informatie: website van de Stadsschouwburg Amsterdam

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger