Theater: Leben und Shicksal
Münchner Kammerspiele speelt theaterreeks 'Brandhaarden' in Amsterdam

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 19 maart 2012 om 19:30 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam 
Informatie: Voertaal: Duits / Reserveren: 020 5312900
Toegang: 8 euro; met korting 4 euro

De roman 'Leven en lot' van Vasili Grossman (1905-1964) is een meesterlijk epos over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Op onvergetelijke wijze beschrijft de Russische auteur onder meer het sterven van een moeder en haar zoon in de gaskamers van een concentratiekamp.

De actrice Hildegard Schmahl, de violiste Vera Beths, de dirigent en musicus Reinbert de Leeuw en de regisseur Johan Simons creëren een unieke ruimte voor dit verhaal dat eigenlijk niet verteld kan worden. Ze zien af van beelden en pathos en vertrouwen geheel op stem, viool, denken en horen.

Tijdens de voorstelling worden composities ten gehoor gebracht van Franz Liszt (La Notte) en Galina Ustvolskaja (Sonate).

Over 'Brandhaarden':
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Voor een week neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg over en presenteert zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma. Het ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons werkt samen met vele topacteurs en toonaangevende gast-regisseurs.

Voor meer informatie: website van het Goethe-Institut.


 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger