Gesprek | Wittemer Gespräch 2016 met onder andere Dr. Arno Bokeloh
Hoe verder met het sociale Europa?

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 3 november 2016 om 15:30 uur tot 18:30 uur
Locatie: Bibliotheek Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem
Informatie: Stuur vóór 26 oktober 2016 a.s. een email aan ger.essers@dng-aachen.eu onder vermelding van uw naam en eventueel het bedrijf of organisatie dat/die u vertegenwoordigt.
Toegang: Gratis
Gesprek | Wittemer Gespräch 2016 met onder andere Dr. Arno Bokeloh
© Geralt

Op 3 november vindt het jaarlijkse Wittemer Gespräch plaatst. Het thema dit jaar is Europa: Hoe verder met het sociale Europa? Wat is bereikt? Hoe verder? Waar zijn de grenzen? De middag begint met een toespraak van Dr. Arno Bokeloh, daarna volgt een paneldiscussie en afsluitend vindt er een borrel plaats.

Is er een sociaal Europa? Vaak wordt het bestaan van een sociaal Europa betwijfeld. Is dit terecht? Met betrekking tot de coördinatie van de sociale zekerheidsstelsels is er al veel bereikt. Dit is van groot belang voor het ’vrij verkeer van personen’. Hoe verder? Aanpak en verbetering van grensoverschrijdende samenwerking! Waar liggen de grenzen: uniforme pensioengerechtigde leeftijd, harmonisatie van arbeidsongeschiktheidsdefinitie? Convergentie, misschien zelfs harmonisatie van de socialezeker- heidsstelsels? Al deze vragen komen 3 november aan bod.

Aan de discussie nemen de volgende sprekers deel:

  • Agnes Jongerius (S&D): lid van het Europees Parlement en Ondervoorzitter van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken.
  • Dr. Sabine Graf: vice-voorzitster DGB Nordrhein-Westfalen.
  • Slotwoord door mevrouw Marleen van Rijnsbergen gedeputeerde van de Provincie Limburg

Programma:

15.30 - 16.00 uur Ontvangst in de Gerarduszaal van de bibliotheek Klooster Wittem.
16.00 - 17.30 uur Toespraak en paneldiscussie.
17.30 - 18.30 uur Borrel

Georganiseerd door de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen in samenwerking met de Vrouwen in de Euregio Maas-Rijn en de Nederlandse FNV-Parkstad.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger