Studiebijeenkomsten | Frido en Alexandra Mann in Klooster Wittem
Studiedag over het Weltkloster en een panelgesprek

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 5 november 2016 om 09:30 uur tot 15:30 uur
Locatie: Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem
Informatie: Voertaal: Duits. Voor meer informatie: www.kloosterwittem.nl of tot 15 oktober bij Eric Corsius: e.corsius@stclemens.org
Toegang: € 22,50 (incl. koffie/thee en lunch). Aanmelden via: e.corsius@stclemens.org of telefoon: 06 486 511 49
Studiebijeenkomsten | Frido en Alexandra Mann in Klooster Wittem
© Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Theologen Frido Mann en Alexandra Mann zijn op 4 en 5 november te gast in Klooster Wittem en presenteren in twee studiebijeenkomsten hun project: Het falen van de religie. Op zaterdag is er een studiedag met statements, interviews, presentaties over het Weltkloster en een panelgesprek.




Het Weltkloster in Radolfszell bemoedigt de vredestichtende kracht van de dialoog van de religies en spirituele stromingen. Dit uit zich in een cursusaanbod, waarbij vooral de uitwisseling tussen vertegenwoordigers uit diverse religies van belang is. Daarbij wordt dankbaar geput uit de schat van de kloosterlijke tradities. Idealen als gastvrijheid, aandachtig bestaan en beschouwing ziet het Weltkloster als een brug tussen de religieuze stelsels. Ook spirituele aanzetten in kunst en wetenschap vervullen een rol. 

Alexandra Mann M.A. is godsdienstweten- schapper en directeur van de organisatie achter het Weltkloster in Radolfzell. Zij organiseert regelmatig ontmoetingen van beoefenaren van de spirituele en monastieke traditie, zowel in het Weltkloster als in daarmee verbonden centra. Bij deze ontmoetingen gaat het steeds om spirituele uitwisseling, gebed en actie.

Prof. dr. Frido Mann (1940) - telg uit een beroemd Duits schrijversgeslacht - is musicus, theoloog en psycholoog. Als psycholoog was hij op verschillende universiteiten actief. Tegenwoordig leidt hij een bestaan als zelfstandig schrijver en heeft meerdere boeken, zowel fictie als non-fictie, geschreven. Mann houdt het niet bij theoretische bespiegelingen. Daarom werkt hij sinds enige tijd intensief samen met het Weltkloster in Radolfzell, waarvan hij de beschermheer is.

Tijdschema zaterdag 5 november
9.30 uur: Aankomst en ontvangst
10.00 uur: Opening en welkom

Statements van professor Frido Mann en mevrouw Alexandra Mann
Interviews met deelname van het publiek.

12.30 uur: Pauze met lunch
13.30 uur: Ambitie en programma van het Weltkloster:
presentatie door mevrouw Alexandra Mann

Panelgesprek met vertegenwoordigers uit verschillende disciplines
Verzamelen van de resultaten

15.30 uur: Sluiting

Voor meer informatie klik hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger