Collegereeks Duitse hedendaagse literatuur (deel I)
Ewout van der Knaap - Duitstalige literatuur van Hesse tot heden

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 8 maart 2016 om 16:00 uur tot 17:30 uur
Locatie: Doelenzaal (UB Universiteit van Amsterdam, Singel 425), Amsterdam
Informatie: Deel 1 van de collegereeks. Inschrijven kan t/m 7 maart 2016
Toegang: € 15 / € 40 voor de hele reeks (€ 10 / € 25 voor de hele reeks voor studenten) Betalen met ideal via deze website (uw factuur is de bevestiging van aanmelding)
Collegereeks Duitse hedendaagse literatuur (deel I)
© DIA

Wie zijn dé Duitse schrijvers van het moment en wat vertellen zij ons over hun land? Op welke wijze hebben historische en culturele ontwikkelingen van de afgelopen decennia hun invloed op Duitse literatuur? Hoe wordt Duitsland neergezet in literatuur van kritische schrijvers als Günter Grass, Christa Wolf en Uwe Timm?  Drie experts op het gebied van Duitse literatuur geven in drie colleges een overzicht.

Met Nobelprijswinnaars als Hesse, Grass en Böll maakte de Duitstalige literatuur internationaal furore. In een beknopt overzicht worden tendensen vanaf de jaren 50 belicht en kijken we naar hoogtepunten en verborgen parels. In het bijzonder de literatuur na 1990 komt aan bod. Na 90 minuten kent u vraagstukken, belangrijke prijswinnaars en heeft u leestips. Namen als Wolf, Timm, Schlink, Ransmayr, Tellkamp, Kracht, Menasse, Seiler, Kehlmann, Herrndorf, Schalansky, Erpenbeck, Witzel zullen niet ontbreken.

Ewout van der Knaap is hoofddocent Duitse letterkunde aan de Universiteit Utrecht en samensteller van de catalogus Duits op www.lezenvoordelijst.nl

U kunt zich hier aanmelden/betalen voor de collegereeks.

Na het college vindt er een kort interview met Christoph Buchwald plaats over zijn publiactie "Gute Nacht Freunde". Voor meer informatie over het boek, kijk hier.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger