Poeziëcafé: Tijdschrift Terras #4 - Berlijn
Berlijn in het middelpunt van de Duitse poëzie

Datum: zaterdag 15 juni 2013 om 16:30 uur
Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Informatie: Ticketverkoop online | Voertaal: Duits en Nederlands
Toegang: €15 voor dagkaart Poetry International Festival

Op zaterdag 15 juni presenteert het tijdschrift voor internationale literatuur Terras op het Poetry International Festival het langverwachte Berlijnnummer. In het Poëziecafé gaat deze middag de beer los, aldus de organisatie.

Terras, een tijdschrift voor internationale literatuur, brengt 04 Berlijn, gevuld met literatuur uit de nieuwe Duitse hoofdstad. Tien Duitse dichters worden vertaald en ingeleid door kenners: Elke Erb, Ulf Stolterfoht, Monika Rinck, Lutz Seiler, Marion Poschmann, Esther Kinsky, Ulrike Draesner, Norbert hummelt, Uljana Wolf en Dieter M. Gräf. Er is proza van Herta Müller, Johann Peter Hebel (vertaald door Anneke Brassinga), Oskar Pastior, Dana Ranga en Tilmann Ramstedt. Ook komen er essays aan bod die inzicht geven in de stand van zaken in de Duitse literatuur. Buiten het dossier is er poëzie van Ken Babstock, Peter Gizzi en Michèle Métail en beeldend werk van drie kunstenaars die in Berlijn en in Nederland werken. Twintig vertalers hebben aan Terras 04 Berlijn mee gewerkt.

Terras 04 wordt om 16:30 uur gepresenteerd. Festivaldichters Ken Babstock en Michèle Métail vertellen over hun ervaringen als dichter in Berlijn. Elke Erb die in Rotterdam te gast is en ondermeer op 12 juni leest, wordt uitgebreid in het nummer van Terras voorgesteld.

Meer informatie:
Poetry International Festival >>
Ticketverkoop >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger