Theater: Krenz, de gedoodverfde opvolger - Utrecht
Theatermonoloog van Willem de Wolf

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 29 januari 2013 om 21:00 uur
Locatie: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Toegang: 12 euro, diverse kortingen
Theater: Krenz, de gedoodverfde opvolger - Utrecht
© Koen Broos

'Krenz, de gedoodverfde opvolger' is op 29, 30 en 31 januari te zien in Theater Kikker in Utrecht.

'Krenz, de gedoodverfde opvolger' is een theatermonoloog over het fenomeen van 'de tweede man'. Over de ambities, de loyaliteitsproblemen en de frustraties van diegene achter de schermen; van de altijd parate, afwachtende plaatsvervanger of de veelbelovende zoon.

In de tekst verbindt Willem de Wolf zijn eigen communistische jeugd met die van Egon Krenz, de kortstondige politieke leider van DDR ten tijde van de val van de muur. Krenz werd al op 36-jarige leeftijd door zijn politieke opvoeder Erich Honecker tot opvolger benoemd. Vervolgens had hij 17 jaar te wachten. Als Krenz uiteindelijk, na veel innerlijke strijd, zijn ideologische vader afzet en aan de macht komt, wordt hij al na anderhalve maand zelf weer afgezet. Vervolgens wordt hij als een van de weinigen verantwoordelijk gehouden voor de misdaden van het voormalige regime en komt in de gevangenis terecht.

Willem de Wolf onderbrak tijdelijk zijn toneelcarrière om Duitse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam te studeren. Met de theatermonoloog 'Krenz, de gedoodverfde opvolger' voltooide hij op ongewone wijze zijn studie. Ook werd hij dit jaar genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs.

Meer informatie:
Theater Kikker
Theatergezelschap De Koe
UvA: 'Scriptie Duits genomineerd voor toneelprijs'

Lees ook op Duitslandweb:
Theater over Egon Krenz als eeuwige tweede man

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger