Jagdhunde
Film

Activiteit van externe partij

Datum: donderdag 4 december 2008
Locatie: Filmmuseum Vondelpark
Informatie: €7,80 / met korting €6,50 / Vrienden van het Filmmuseum €4,50 De korting geldt voor studenten, 65-plussers en houders van CJP, Museumkaart of stadspas.
Toegang: €7,80 / met korting €6,50 / Vrienden van het Filmmuseum €4,50 De korting geldt voor studenten, 65-plussers en houders van CJP, Museumkaart of stadspas.

FilmPromotieposter van Jagdhund. Afb: www.filmmuseum.nl

Tragikomisch portret

In haar debuutfilm 'Jagdhunde' (2007) schetst de jonge Duitse filmmaakster Ann-Kristin Reyels een tragikomisch portret van een disfunctionele familie. Haar onopgesmukte, krachtige beeldtaal en droge humor verraste de jury's van diverse internationale filmfestivals. Reyels werd met prijzen overladen. Zo won 'Jagdhunde' onder meer de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek op het filmfestival van Berlijn 2007.

De zestienjarige Lars en zijn recent gescheiden vader Henrik verhuizen van Berlijn naar een boerderij in de dunbevolkte regio Uckermark. De omgang met de stugge bevolking en met elkaar verloopt nogal moeizaam. Lars kan alleen overweg met het dove meisje Marie en vader zoekt zijn heil bij 'tante' Jana. Kerstmis is in aantocht en als Lars' moeder onverwacht op de stoep staat is de familiechaos compleet.

Voorafgaand aan de hoofdfilm wordt de korte film 'Ongezien' (2007) getoond. Dit is een korte film uit de NPS Kort!-reeks van Boris Paval Conen. De film vertelt het verhaal van een blinde vrouw die verliefd wordt op een ziende man.

De film draait van 4 tot en met 10 december 2008 iedere avond om 19.30 uur in het filmmuseum.

Afbeelding: www.filmmuseum.nl

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger