Tentoonstelling | Neo Rauch - Die Mitte

Activiteit van externe partij

Datum: maandag 5 december 2022 tot 8 januari 2023
Locatie: Museum de Fundatie, Blijmarkt 20, Zwolle
Informatie: Meer informatie op museumdefundatie.nl
Toegang: Volwassen: € 15,-, Studenten: € 6,-, Museumkaart, VriendenLoterij en VIP-kaart: gratis
Tentoonstelling | Neo Rauch - Die Mitte
© Flickr

Tot en met 8 januari staan in Museum de Fundatie Zwolle de schijnwerpers op het werk van de wereldberoemde Duitse kunstenaar Neo Rauch. Door hem verwierf Leipzig een internationale reputatie als stad van de schilders. Die Mitte is een overzicht van Rauchs meest recente schilderijen, in combinatie met een bijzondere serie uit zijn vroege werk – de tondi die hij in 1993 en 1994 maakte.

Openingstijden Museum de Fundatie: dinsdag t/m zondag: 11:00 - 17:00 uur.

Museum de Fundatie Zwolle is iedere zaterdagavond gratis open voor iedereen. 

Meer informatie via museumdefundatie.nl

Rauch groeide op bij zijn grootouders in het provinciale stadje Aschersleben, net als Leipzig op dat moment onderdeel van de DDR. Hij studeerde aan de kunstacademie in Leipzig, de Hochschule für Grafik und Buchkunst. Daar werd hij meesterstudent onder de befaamde schilder Arno Rink en startte er later zelf met lesgeven. In de schilderkunst van Rauch vind je sporen van zijn omgeving. Invloeden van terugkerende motieven als fabrieksschoorstenen en kerktorens en komische figuren, komen samen met de persoonlijke wereld van de kunstenaar.

MEER NEO RAUCH: het Drents Museum toont van 9 oktober 2022 t/m 26 maart 2023 Neo Rauch – Wegzehr, een overzichtstentoonstelling van zijn werk op papier. Meer info: drentsmuseum.nl

Tags: kunst, museum

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger