1989 - Einde van een tijdperk
Thema-avond en expositie

Datum: maandag 9 november 2009 om 20:00 uur
Locatie: Persmuseum, Zeeburgerkade 10, Amsterdam
Informatie: Meer informatie: www.persmuseum.nl
Toegang: Thema-avond: gratis. Expositie: € 4,50 / € 3,25 (65+)/ € 2,25 (studenten)
1989 - Einde van een tijdperk
© Persmuseum Amsterdam
Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Precies twintig jaar later memoreren het Persmuseum en het DIA aan deze historische gebeurtenis.

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Precies twintig jaar later, op 9 november 1989, memoreren het Persmuseum en het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) aan deze historische gebeurtenis.

Op deze feestelijke avond in het Persmuseum vertellen Ton Nijhuis (wetenschappelijk directeur DIA) en Annemieke Hendriks (journalist en auteur van 'IJzeren deuren. Zes families tussen Oost- en West-Europa') over de bizarre situaties die ontstonden toen in 1989 de wereldorde veranderde.

Aansluitend opent de Duitse politiek tekenaar Berndt A. Skott, bekend van onder meer de Berliner Zeitung en Die Welt, de tentoonstelling '1989. Einde van een tijdperk/End of an era'.

Lancering vernieuwde Duitslandweb

Het Duitslandweb lanceert de geheel vernieuwde website www.duitslandweb.nl. Het Duitslandweb is de belangrijkste Nederlandse informatiebron over de Duitse maatschappij. Op www.valvandemuur.nl besteedt de webredactie uitgebreid aandacht aan het jubileum van de val van de Muur.

Expositie 'Einde van een tijdperk'

Het Persmuseum organiseert vanaf 9 november een grote tentoonstelling over alle revolutionaire omwentelingen die twintig jaar geleden leidden tot de val van de Muur. Bijzondere voorpagina's van kranten uit heel Europa, aangevuld met politieke tekeningen van onder anderen Fritz Behrendt en Frits Müller, tonen hoe de verschillende landen met deze gigantische omwentelingen omgingen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger