Boekpresentatie | De onscherpte van de wereld - Iris Wolff
in gesprek met Roswitha Dickens (DIA)

Datum: woensdag 20 oktober 2021 om 20:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis
Boekpresentatie | De onscherpte van de wereld -  Iris Wolff
© Uitgeverij Signatuur

Roswitha Dickens gaat in gesprek met Iris Wolff, auteur van de roman De onscherpte van de wereld die recentelijk door Chiara Tissen werd vertaald in het Nederlands. (Originele titel: Die Unschärfe der Welt). 

Hoe is het om in een dorp te leven waar de lange arm van Ceauşescu nog reikt? Zouden Florentine en Hannes de twee jonge reizigers uit de DDR net zo hartelijk ontvangen hebben, als ze hadden geweten welke rol dat bezoek nog zou spelen in hun leven? Zou hun zoon Samuel zijn beste vriend Oz nog net zo hebben gesteund als hij de gevolgen van zijn beslissing had kunnen voorzien? Door de ogen van zeven familieleden van Samuel volgen we zijn lotgevallen en hoe ze als familie, zelfs op grote afstand van elkaar, naar elkaar kijken.

Tegen de achtergrond van het ineenstortende Oostblok en de bewogen geschiedenis van de twintigste eeuw, is dit een prachtig, kleurrijk verhaal over familie, vriendschap, identiteit en wat we bereid zijn op te geven voor het geluk van een ander.

Over de auteur
Iris Wolff (1977) werd geboren in Hermannstadt (Duitstalig Roemenië) en verhuisde in de jaren tachtig met haar familie naar Duitsland. Ze studeerde taal en literatuur, religie en kunst, en publiceerde drie eerdere romans die veel lof oogstten en waarmee ze meerdere literaire prijzen won. De onscherpte van de wereld werd genomineerd voor de 'Deutscher Buchpreis 2020', de 'Bayerischen Buchpreis 2020' en de 'Wilhelm-Raabe-Literaturpreis 2020' en won de 'Solothurn Literaturpreis 2021'. Iris Wolff is lid van de internationale Exil-PEN.
De schrijfster woont in Freiburg im Breisgau.

Let op! Voor dit evenement is een coronatoegangsbewijs verplicht. 

Reserveren kan via info-amsterdam@goethe.de

De boekpresentatie wordt georganiseerd door Goethe-Institut Niederlande i.s.m. A.W. Bruna Uitgevers/Uitgeverij Signatuur. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger