Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Terugblik 5 november, Verhalen van Berlijn, Podcasts

In deze nieuwsbrief nemen we u mee terug naar onze feestelijke lustrumviering van vrijdag 5 november. Er staan maar liefst twee nieuwe podcast-afleveringen uit onze reeksen Achtung! Duitse Updates en Die Vorleser online. Daarnaast: kijk- en leestips, waaronder de net verschenen bundel Deutschland und Europa seit 1990. Volg ons voor alle updates op TwitterFacebookLinkedIn en Instagram.
 


Terugblik | DIA-Lustrumviering

Op 5 november vierde het DIA zijn 25-jarig bestaan met een feestelijke bijeenkomst in het Bimhuis aan 't IJ. De middag werd geopend met onze lustrumvideo, gevolgd door een gesprek tussen Ton Nijhuis (DIA), Marina Weisband en Sophie Derkzen, spoken word en een optreden van Sven Ratzke. Kijk de lustrumviering terug


Podcast | Wereldstad Berlijn

In de nieuwste aflevering van Achtung! Duitse updates spreekt Maarten Westerveen met Marja Verburg en Krijn Thijs over de tentoonstelling Berlin Global in het Humboldtforum in Berlijn en over de geschiedenis en de ontwikkeling van de Duitse hoofdstad. Luister de aflevering 'Wereldstad Berlijn'


Kijktip | Verhalen van Berlijn

In 2016 wordt Paul Spies benaderd om een grote tentoonstelling te maken over de roerige geschiedenis van Berlijn. De documentaire Verhalen van Berlijn volgt de museumdirecteur, zijn medewerkers en zijn gezin van de verhuizing naar Berlijn tot aan de opening van de tentoonstelling Berlin Global. Op 16 december zendt Max Vandaag de documentaire uit, om 22:40 uur op NPO2.


Podcast | Die Vorleser: Herzzeit

Deze keer bespreken Trixie Hölsgens en Thomas de Vries het boek Herzzeit: de briefwisseling tussen de beroemde dichters Paul Celan en Ingeborg Bachmann die verslag doet van een pijnlijke liefdesgeschiedenis. Een aanrader is ook de film over deze briefwisseling, met de titel Die Geträumten.


Kerstactie | DIA adventskalender

Op 10 en 17 december vanaf 17.30 uur gaat ons kerstraampje weer open en kunt u luisteren naar een sfeervolle, Duitstalige voordracht van onze collega’s. Wees er live bij op Instagram en maak kans op een DIA-kerstpakketje met o.a. een Amsterdam-kaarsenhouder en koekjes van Bettina bakt. Hoe? Door jouw favoriete Duitstalige kerstgedicht/verhaal te tippen via onze social media.


Publicatie | Deutschland und Europa seit 1990

In november 2021 verscheen de bundel Deutschland und Europa seit 1990 onder redactie van Christina Morina (Universität Bielefeld, voormalig DIA) & Konrad H. Jarausch en met medewerking van DIA-directeur Ton Nijhuis (DIA). Lees meer

Het DIA is vanaf vrijdag 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022 gesloten. Wij wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor het jaar 2022!
Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__