Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Angela Merkel, Deutsches Kino & Lustrumfeest

Film, workshops én feest: het DIA biedt deze herfst een rijkgevulde agenda, met als hoogtepunt de viering van zijn 25-jarig bestaan. De feestelijke bijeenkomst met gesprekken, cultuur en muziek zal te volgen zijn via een livestream op YouTube. Daarnaast starten wij met de nieuwe reeks 'Sturm und Drang'. Volg ons voor alle updates op TwitterFacebookLinkedIn en Instagram.
 


Boekpresentatie | Angela Merkel: de kanselier en haar tijd

In 'Angela Merkel: de kanselier en haar tijd' beschrijft de Duitse journalist Ralph Bollmann als eerste Merkels volledige politieke carrière. Op 25 oktober wordt de biografie in De Balie in Amsterdam gepresenteerd. Naast Bollmann zijn Sophie Derkzen en Iduna Paalman te gast. Moderatie: Arnon Grunberg. Lees meer


Deutsches Kino | Es gilt das gesprochene Wort

Tegenovergestelde werelden komen samen wanneer de Turkse gigolo Baran de Duitse piloot Marion op een Turks strand ontmoet. In zijn streven naar een beter leven in Europa overtuigt hij haar ervan hem mee te nemen naar Duitsland. De afspraak ontwikkelt zich tot iets diepers... Te zien op 26 oktober in Het Ketelhuis (Amsterdam) en op 28 oktober in Filmhuis Lumen (Delft).


Conferentie | Teaching Cultural and Historical Awareness (TCHA)

Op 2 november organiseert het DIA samen met de Radboud Universiteit Nijmegen een conferentie over historisch bewustzijn in de klas. Met workshopsrondes en lezingen voor docenten geschiedenis, Duits, burgerschap en maatschappijleer.


Lustrumfeest | 25 jaar DIA

Het DIA wordt dit jaar 25. Een kroonjaar dat wij op 5 november vieren met muziek van Sven Ratzke, spoken word en een blik op de toekomst. Aan de hand van ons lustrumthema 'Duitsland 2030' gaat journalist Sophie Derkzen in gesprek met de Duitse politica Marina Weisband en DIA-directeur Ton Nijhuis. Meer info binnenkort op dia25.nl.


Save the Date | Sturm & Drang

In de reeks 'Sturm und Drang' brengen wij opvallende denkers en pioniers uit Duitsland en Nederland met elkaar in gesprek over mogelijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. In de eerste editie op 19 november spreekt Mario Daniels (DIA) met historica Hedwig Richter en socioloog Willem Schinkel over de democratie van morgen. Meer info binnenkort op onze website.


Deutsches Kino | Die Geträumten

Een speciale Deutsches Kino-editie waarin de hartstochtelijke briefwisseling tussen de grote dichters Ingeborg Bachmann en Paul Celan centraal staat. Met een introductie door literatuurkenner Trixie Hölsgens (DIA). Te zien op 25 november in Filmhuis Lumen (Delft) en op 30 november in het Ketelhuis (Amsterdam)

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__