Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Save the date: Wahlabend & Wahlnachlese 2021

Op 26 september 2021 kiest Duitsland een nieuw parlement. Na een kleine 16 jaar neemt Bondskanselier Angela Merkel afscheid en staat het land aan het begin van een nieuw tijdperk. Tijdens een speciale Wahlabend en een Wahlnachlese volgen we de uitslagen op de voet en bespreken wij deze met verschillende experts. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor Deutsches Kino en twee nieuwe podcasts. Ook blikken we terug op ons lustrum-festival Duitsland 2030. Volg ons op TwitterFacebookLinkedIn en Instagram.


Save the Date | Verkiezingen 2021

Ter gelegenheid van de Bondsdagverkiezingen organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners op 26 september de Wahlabend 2021. Op maandagochtend 27 september duiden wij tijdens een digitale Wahlnachlese de uitkomsten van deze avond. Lees meer


Podcast | Achtung! Duitse updates

De schok na de overstromingen in Duitsland is groot. Hoe kon dit gebeuren en wat is de impact, op het klimaatbeleid, op de rampenbestrijding en op de verkiezingen? Hierover spreken moderator Maarten Westerveen en Duitslandweb-redacteuren Wiebke Pittlik en Marja Verburg in de nieuwste aflevering van Achtung! Duitse updates


Podcast | Manon van Beek over energietransitie

In de lustrum-podcast Duitsland voorbij de horizon spreekt Duitslandkenner Wouter Meijer (NOS) deze keer met Manon van Beek, CEO van de Nederlands-Duitse netbeheerder TenneT, over de investeringen die nodig zijn om de klimaatdoelen te bereiken, de behoefte aan 'roadmaps' en hoe Nederland dankzij Duitsland een inhaalslag op het gebied van energietransitie kan maken.


Deutsches Kino | Nur eine Frau

Een filmbiografie over de in Berlijn opgegroeide Turks-Koerdische Hatun 'Aynur' Sürücü. De zwangere Aynur houdt het niet meer uit bij haar schoonfamilie in Istanbul en keert terug naar haar familie in Berlijn. Die is het echter niet eens met haar keuze voor een zelfstandig bestaan... Nur eine Frau is gebaseerd op een eerwraakzaak uit 2005. Te zien op dinsdag 27 juli in Het Ketelhuis in Amsterdam. 


Terugblik | Festival Duitsland 2030

In de week van 14 tot en met 18 juni vierden wij het 25-jarige bestaan van het DIA met het online-festival Duitsland 2030. Samen met bijzondere gasten uit Nederland en Duitsland spraken wij over het Duitsland na Merkel, de bilaterale en Europese betrekkingen, herinneringscultuur en Duitsland als Innovationsstandort.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__