Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Duitsland 2030: festival met o.a. Caroline de Gruyter en Hetty Berg

 


Een week, twee landen, drie sessies: van 14 tot en met 18 juni a.s. vieren wij het 25-jarig bestaan van het DIA tijdens het online-festival 'Duitsland 2030'. Vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam gaan we in gesprek over de Nederlands-Duitse betrekkingen, nieuwe ontwikkelingen in de herinneringscultuur en Duitsland als Innovationsstandort. Wat kunnen we de komende jaren, onderweg naar 2030, verwachten op deze gebieden?

Op dinsdag 15 juni (12 uur) spreekt Marja Verburg (DIA) met Caroline de Gruyter (Europa-correspondent NRC) en Ton Nijhuis (directeur DIA) over Duitsland en Nederland in Europa. Duitsland krijgt in het najaar een nieuwe bondskanselier. Welke effect heeft dit op de Duitse positie in Europa en op de bilaterale betrekkingen met Nederland?
 
Tijdens de themasessie Op weg naar een nieuwe herinneringscultuur? op woensdag 16 juni (16 uur) ontvangt historicus Krijn Thijs (DIA) de directeur van het Joods Museum in Berlijn, Hetty Berg, en Yra van Dijk, hoogleraar Literatuur, Herinnering en Media aan de Universiteit Leiden. Dichter en schrijver Jaap Robben draagt voor.
 
Vrijdag 18 juni (16 uur) staat in het teken van Duitsland Innovatieland. Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Duitsland als Land der Innovationen en van de Duits-Nederlandse samenwerking op dit gebied? Hierover spreekt historicus Mario Daniels (DIA) met verschillende experts. Daarnaast vindt de Falling Walls Science Slam plaats.
 
Aanmelden voor het festival kan via aanmeldingen-dia@uva.nl. U ontvangt dan alle livestream-links, exclusieve achtergrondinformatie en mooie extra's. Wij nodigen u van harte uit om erbij te zijn en mee te praten.
  
Meer informatie over al onze lustrum-activiteiten vindt u op dia25.nl en op TwitterFacebookLinkedIn en Instagram.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__