Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

25 jaar DIA

2021 is voor ons een bijzonder jaar: het DIA viert zijn 25-jarig bestaan. Tegelijkertijd kijken we met spanning naar Duitsland waar Angela Merkel vertrekt na 16 jaar als bondskanselier. Wat betekent deze machtswisseling in een wereldwijd roerige tijd? Wat wordt het nieuwe kompas waarop we gaan varen? Onder de noemer 'Duitsland in 2030' blikken we tijdens onze lustrum naar de toekomst. Lees meer over het jubileumprogramma in deze nieuwsbrief en op de themapagina die regelmatig wordt geactualiseerd. Blijf ook via Twitter, FacebookLinkedIn en Instagram op de hoogte van alle activiteiten.
 
 


Lustrumactie | Brieven aan Merkel

Na 16 jaar vertrekt Angela Merkel dit jaar als Duits regeringshoofd. Wij nodigen studenten, professionals en iedere geïnteresseerde uit om een brief te schrijven aan de vertrekkende bondskanselier. De drie meest memorabele brieven worden haar aangeboden en op onze website geplaatst. Daarnaast ontvangen de schrijvers een rijk gevuld DIA-Merkel-pakket. 


Lustrumactie | throwbackthursday

Het DIA heeft de afgelopen 25 jaar veel veranderingen meegemaakt, talrijke evenementen en projecten georganiseerd en interessante persoonlijkheden ontmoet. In onze #throwbackthursday-serie delen we iedere donderdag de hoogtepunten uit 25 jaar DIA, via Twitter, FacebookLinkedIn en Instagram.


Online-lezing | New visions of German history

Historici hebben de neiging om de naoorlogse geschiedenis van de Duitse Bondsrepubliek te beschrijven als succesverhaal. De historicus Frank Biess denkt hier anders over: in onze Amsterdam German Studies Lecture op 23 maart pleit hij voor 'New Visions of German History'.
 


Deutsches Kino | Voorjaar 2021

Drama, liefdesverhalen en een avontuurlijke roadmovie: ook dit voorjaar presenteren wij (met inachtname van de corona-maatregelen) bijzondere Duitse speelfilms. Het DIA toont deze in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam en de bioscopen Het Ketelhuis te Amsterdam en het Filmhuis Lumen te Delft. Lees meer


Duitslandweb | Verkiezingen 2021

Duitsland kiest in september een nieuw parlement. Wie zijn de kandidaten om Angela Merkel op te volgen? Wat willen de partijen en hoe staan ze ervoor? Volg de Bondsdagverkiezingen via de themapagina van Duitslandweb. Met regelmatig nieuwe factsheets, uitlegvideo's, podcasts en achtergrondartikelen.


Spreekuur | Studeren in Duitsland

Vragen over studeren of onderzoek doen in Duitsland? Kom naar het digitale spreekuur van de Duitslanddesk, wekelijks op woensdag of vrijdag om 15 uur. Van tevoren aanmelden of software downloaden is niet nodig. De een-op-een gesprekken vinden op wens plaats via chat, audio of video. 
 

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__