Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Herdenkingsjaar 2020 en podcasts voor de koude dagen

2020 loopt ten einde. Het was een bijzonder jaar, niet alleen vanwege de coronapandemie maar ook omdat dit jaar in het teken stond van 75 jaar 'Kriegsende' en bevrijding. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief. Daarnaast aandacht voor twee nieuwe DIA-podcasts en de Onderwijsbundel 'Duitsland 1918-1991'. Blijf ook via Facebook, TwitterLinkedIn en Instagram op de hoogte van onze activiteiten.


75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

In 2020 zouden Duitsland en Nederland gezamenlijk stilstaan bij 75 jaar 'Kriegsende' en bevrijding. Door de coronapandemie werd het echter een jaar van individueel en digitaal herdenken. Een terugblik


Podcast | De Duitse lobby in de EU

In de nieuwe aflevering van onze podcast Achtung Europa! geeft journalist Hans von der Burchard (POLITICO.eu) vanuit Brussel een kijkje achter de schermen van de Duitse lobby in de Europese Unie. 


Podcast | Brechts bezaubernder Buchsalon

In deze podcast met fragmenten van de Dag van de Duitse taal 2020 gaan we op zoek naar de waarde van (Duitstalige) literatuur. Met inspirerende inzichten van vertaler Elbert Besaris, dichteres Iduna Paalman en literatuurcriticus Jens Bisky en muziek van Renee van Bavel. 


DIA-Akademie

De DIA-Akademie is een netwerk voor beginnende docenten Duits en studenten van de lerarenopleidingen Duits (HBO en WO). De uitwisseling met collega's, online webinars (b.v. een webinar over het Frühstücksei op 14 januari) en excursies naar Duitsland staan hierin centraal. Lees meer


Het DIA op Instagram

Het DIA is sinds deze maand ook op Instagram te vinden. We zijn begonnen met een adventskalender waarin we onder meer onze afdelingen en collega's voorstellen. Volg ons voor tips, weetjes, onderwijsmateriaal en inspiratie omtrent Duits(land) via @duitslandinstituutamsterdam.


Onderwijsbundel

De bundel 'Duitsland 1918-1991' biedt een handzame kennismaking met de Duitse geschiedenis van de 20e eeuw. Deze onderwijseditie bevat extra ideeën voor gebruik in de les en kan via onze webshop worden besteld. NB: bestellingen vanaf 23 december versturen wij i.v.m. de kerstvakantie rond 6 januari.
 


Fijne Feestdagen!

Het DIA is gesloten van 24 december tot en met 3 januari. Wij wensen u prettige feestdagen en een gelukkig & gezond 2021!

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__