Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Duitsland 1918-1991: Boekpremière met James Kennedy en Marike BarendseMet het oog op het nieuwe eindexamen geschiedenis lanceert het DIA op 1 december (16 uur) de Onderwijsbundel 'Duitsland 1918-1991. Twintig vensters op een bewogen eeuw'. Het boek is ontwikkeld voor leraren geschiedenis en biedt ideeën en voorbeeldvragen voor gebruik in de les. Redacteur Krijn Thijs spreekt met historicus James Kennedy en docent geschiedenis Marike Barendse over de invulling van de vernieuwde 'historische context'. Joanne Rullens presenteert het door haar ontwikkelde lesmateriaal in het boek.  
 
Daarbij gaat het ook om de blijvende actualiteit van de moderne Duitse geschiedenis: Hoe beïnvloeden de ervaringen uit de Duitse twintigste eeuw onze historische oriëntatie in het heden? En de huidige verhoudingen in Europa? Hoe kijken we aan het begin van onze eeuw terug op die geschiedenis? En hoe kun je zulke vragen betrekken bij het geschiedenisonderwijs?

James Kennedy is historicus, decaan van het University College Utrecht en voorzitter van de canoncommissie. Marike Barendse geeft les aan het Vossius Gymnasium Amsterdam en was geschiedenisdocent van het jaar 2019.
 
Meldt u zich aan via e-mail aan aanmeldingen-dia@uva.nl om de link naar de livestream te ontvangen. Tijdens de online-bijeenkomst is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen. 
  
Het boek Duitsland 1918-1991 is per 1 december a.s. te bestellen via onze webshop. De link naar de besteloptie activeren wij aansluitend aan de lancering. Deelnemers aan deze livestream kunnen tot en met 5 december gebruik maken van een kortingscode, die wij tijdens de livestream bekend maken.
 
Wij kijken ernaar uit om u op dinsdag 1 december digitaal te mogen verwelkomen.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__